Modernimpi tyyli ja kasarihenkisyys kohtaavat juuri sopivassa suhteessa – arviossa Hittman

Julkaistu Infernossa 10/2020.

Hittman
Destroy All Humans
NO REMORSE

Muutama vuosi sitten comebackin tehnyt yhdysvaltalaisyhtye lyö tiskiin kolmannen albuminsa, ja tekee sen hyvin vahvasti. Alkujaan vuosina 1984–1994 vaikuttanut bändi ei koskaan noussut suuren yleisön tietoisuuteen, mutta jollain ihmeen kaupalla ryhmän kenties tunnetuin biisi Metal Sport päätyi Stranger Things -sarjan jaksoon vuonna 2017.

Lähestulkoon, tai ainakin sinne päin, alkuperäiskokoonpanossaan rälläävä porukka on onnistunut luomaan albumin, joka on tiukka ja harkittu kahdeksan biisin kokonaisuus ilman mitään ylimääräistä. Vaikka kappaleet eivät varsinaisesti liity toisiinsa, ne käyvät läpi kokonaisen tunteiden skaalan.

Soundimaailma on kerrassaan upea. Modernimpi tyyli ja kasarihenkisyys kohtaavat juuri sopivassa suhteessa. Bändillä on historiansa, ja se saa näkyä, joskin tunnelma on vuosien varrella hieman vakavoitunut. Kuten albumin nimikin kertoo, käsiteltävät aiheet ovat sieltä synkemmästä päästä.

Levyn ehdottomiin kohokohtiin kuuluvat The Ledge ja Love, the Assassin, jotka muistuttavat kovasti vanhasta Queensrÿchestä. Etenkin kitaramelodiat ja -soolot ovat täyttä timanttia läpi albumin, eikä selkeästi heikompia kappaleita löydy. Ei siis lainkaan hassumpi paluulevy.

Lisää luettavaa