Modernisti fluidia euroviisumetallia – arviossa Amaranthe

Julkaistu Infernossa 2/2024.

16.04.2024
AMARANTHE
The Catalyst
NUCLEAR BLAST

Ruotsalainen elektropopmetalliryhmä Amaranthe on bändi, jonka musiikkia on äkkiseltään vaikea sulattaa. Samalla sen dynaamista tehokkuutta on äärimmäisen hankala ohittaa.

Yhtyeen seitsemäs studioalbumi on ensimmäinen uuden örisijän Mikael Sehlinin kanssa. Puhtaista lauluista vastaava Nils Molin on puolestaan ollut orkesterin kelkassa Helix-levyn (2018) ajoista saakka. Yhtyeen valovoimaisin tähti on yhä Elize Ryd, jonka laulunlahjat muodostavat suuren osan bändin musiikin viehätyksestä.

Amaranthen modernisti fluidi euroviisumetalli jakaa varmasti mielipiteitä. Henkilökohtaisesti olen päättänyt luovuttaa ja alkanut diggailla yhtyeen musiikista täysin avoimesti. Heikko on liha, mutta minkäs teet.

Rydin ja Molinin komean duettosuorituksen sisältävä balladihenkinen Stay a Little While voisi oikeasti edustaa Euroviisuissa. Myös sähäkästi etenevä Damnation Flame erottuu edukseen. Kaikkinensa The Catalyst on tasavarmaa tamppausta niin hyvässä kuin pahassa. Bonuspisteet napsahtavat päätösraitana kuultavalle Roxette-cover Fading Like a Flowerille

Lisää luettavaa