Monipuolinen ja hyvälle tuulelle saava kokonaisuus – arviossa Mirage

Julkaistu Infernossa 6/2022.

16.09.2022
MIRAGE
The Sequel
FROM THE VAULTS

Mirage perustettiin Tanskassa vuonna 1982. Porukan debyyttialbumi ilmestyi hieman myöhemmin, ja The Sequel on nimensä mukaisesti jatko-osa sille näin 40 vuotta myöhemmin. Kaikki biisit on kirjoitettu 1980-luvulla ja albumi oli tarkoitus julkaista jo tuolloin. Tarina kertoo, että bändin silloinen levy-yhtiö vei jätkien massit ja meni konkurssiin, joten levyä ei koskaan saatu pihalle.

Bändi soittaa vanhan liiton heviä melodisella otteella ja tyylikkäästi Hammond-uruilla höystettynä. Albumi todella kuulostaa aikansa tuotteelta – ainoastaan sillä viilauksella, että nykyaikaisesti äänitettyinä biisit soundaavat tietysti huomattavasti paremmalta.

Kokonaisuus on ilahduttavan monipuolinen, eikä levyllä ole kahta edes etäisesti samanlaista biisiä. The Emperor on vähän kovempaa ajoa, Far Away selkeästi rauhallisempi ja Guiding Light ehkä riemastuttavin biisi, jonka olen kuullut hetkeen.

Yleistunnelmassa on jotain, mikä saa mahdottoman hyvälle tuulelle, ja levy pyörii huomaamatta useammankin kerran putkeen. Tämä olisi voinut olla väsynyttä läpsyttelyä, mutta kaikki toimiikin odottamattoman upeasti.

Lisää luettavaa