Monisävyistä ja laadukasta death metalia – arviossa Tomb of Finland

Julkaistu Infernossa 7/2022.

13.10.2022
TOMB OF FINLAND
Across the Barren Fields
UPRISING!

Skeneveteraaneista koostuva Tomb of Finland soittaa mielenkiintoista melodista death metalia, joka pitää sisällään niin doom- kuin black metal -elementtejä. Parhaimmillaan yhtye on mielestäni silloin, kun se lähestyy tuomiotunnelmia ja antaa kaihoisten melodioiden roihuta täydessä liekissä. Vaikka eipä siinä, kyllä ne vauhdikkaammatkin riffittelyt paikkansa ajavat.

Orkesterin kolmas levy jatkaa hyvin pitkälle samaa linjaa kuin neljän vuoden takainen Frozen Beneath, joskin kokonaisuus on ehkä hivenen monipuolisempi.

Tomb of Finlandin tavasta lähestyä melodioita tulee vahvasti mieleen varhainen Sentenced ja Amorphis, mikä ei ole todellakaan huono juttu. Kun sekaan lyödään hieman teknisempää myllytystä sekä painavasti jyräävää doomia ja perinneheviä, paletti on juuri sopivan monisävyinen.

Nopeammat vedot, keskitempoiset hittibiisit ja hitaammat tunnelmointipalat ovat hienosti tasapainossa. Ei mitään uutta ja ihmeellistä, tasaisen laadukasta death metalia kylläkin. Helpostihan tämän äärellä viihtyy.

Lisää luettavaa