Moniulotteista musiikkia vankalla kokemuksella ja taidolla – arviossa Vargrav

Julkaistu Infernossa 11/2023.

17.02.2024
VARGRAV
The Nighthold
WEREWOLF

Mahtipontista black metalia esittävästä Vargravista on kasvanut varsinainen suomalaisen black metalin all stars -bändi. Jäsenistön historia muun muassa Druadan Forestissa, Moonsorrow’ssa ja Satanic Warmasterissa luo kokemuspohjan, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan moniulotteista musiikkia.

Vargrav jylhistelee yhä 1990-lukuisissa tunnelmissa vanhaa Emperoria ja Odiumia ihaillen. Kosketinmatot soivat isoina ja kuulaina, ja musiikki on muuttunut hiljalleen nopeampaan ja terävämpään suuntaan. Ammattimainen
tekeminen kuuluu kaikessa, joten Vargravin jatkuvasti kasvava suosio ei ole ihme.

The Nighthold tuo yhtyeen musiikkiin muutamia uusia piirteitä, mutta vuodesta 2015 toimineen bändin linja pysyy tuttuna. Totuus kuitenkin on, että The Nightholdia tulee verrattua väkisinkin genrensä klassikoihin, kuten myös bändin loistavaan Netherstorm-esikoiseen (2018), jotka ohittavat uutuuden oikeastaan kaikilla mittapuilla.

Vargravin kolmas on silti mainio levy, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Bändin sisällä lymyävä taito ja luovuus tulee synnyttämään varmasti tätäkin parempaa materiaalia, siitä olen varma.

Lisää luettavaa