Mukava katsaus uran alkupisteeseen – arviossa Coldworldin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 2/2021.

COLDWORLD
The Stars Are Dead Now
EISENWALD

Bedroom black metal -skenen kuumimpiin nimiin jo viidentoista vuoden ajan luetun Coldworldin ainoa jäsen Georg Börner muistuttaa ensimmäisen ep:nsä uusintajulkaisulla, että maineensa ei ole aivan tyhjästä repäisty.

Coldworldin musiikki on pitkälti nimensä mukaisen kylmätunnelmaista, autiota ja melankolista black metalia, jossa on kuuluvassa roolissa myös minimalistinen ambient, minkä huomaa erityisen hyvin alkujaan vuonna 2005 julkaistulla The Stars Are Dead Now’lla.

Musiikillinen monipuolisuus erottaa Börnerin sävellykset useista muista saman genren artisteista. Kappaleista kuulee, että niiden takana on harkintaa, ja vaikutteita on imetty takuulla muualtakin kuin Burzumin metallilevyiltä, vaikka särisevä laulu ja verkkainen tempo vahvasti Filosofemin suuntaan viistävätkin. On siis täysin oikeutettua sanoa, että Coldworldillä on ollut alusta alkaen oma tyylinsä, joka on myös tuottanut hedelmää.

The Stars Are Dead Now on tuotannollisesti hieman köpö julkaisu ja erityisesti kankeat konerummut kaipaisivat enemmän eloa. Uusintajulkaisu on mukava katsaus yhtyeen uran alkupisteeseen, mutta Börnerin musiikillinen visio on ollut toistaiseksi väkevimmillään viisi vuotta sitten ilmestyneellä Autumn-kokopitkällä.

Lisää luettavaa