Mukava pieni välipala – arviossa Korgonthurusin ep

Julkaistu Infernossa 8/2021.

KORGONTHURUS
XX
WOODCUT

Kotimaisen black metalin kesto-onnistujiin lukeutuva Korgonthurus arveli viime vuonna tehdyssä haastattelussamme, että kaksikymmenvuotisjuhliin ei ole aihetta, mutta niinpä vain markkinoille ilmestyi tasavuosia merkkaava ep.

Intron lisäksi musiikkia tarjotaan noin viidentoista minuutin verran. Tähän aikaan on saatu sisällytettyä uudet kappaleet Demonipaimen ja Sieluja Saatanalle sekä uudelleenversiointi Ristillä mädäntyen -ep:llä (2007) ilmestyneestä Kahlittu huora jumalan -biisistä.

Kuten kappaleiden otsikot kertovat, Korgonthurus rouhii tälläkin kertaa ronskilla kädellä eikä tingi pätkääkään oman tyylinsä perusarvoista. Erityisesti Demonipaimenen riffittelyssä on kunnon otetta, mutta myös Kahlittu huora jumalan osoittaa omanlaistaan toimivuutta, etenkin epäinhimillisten laulujensa osalta.

XX on Korgonthurusin uralla mukava pieni välipala, ja bändin katse siintää jo selvästi tulevaisuudessa. Sinne kelpaakin suunnata, sillä viimevuotinen kokopitkä Kuolleestasyntynyt on yhtyeen tähän mennessä tasapainoisinta ja parasta tavaraa.

Lisää luettavaa