Mukavaa puuhastelua, josta puuttuu vaarantunne – arviossa Old Forest

Julkaistu Infernossa 3/2023.

05.05.2023
OLD FOREST
Sutwyke
SOULSELLER

In the Woodsin keulakuvana vuosina 2015–21 toimineen britin, James ”Kobold” Fogartyn, black metal -projekti Old Forest on ehtinyt julkaista jo seitsemän kokopitkää. Yksikään levyistä ei ole noussut suuremman yleisön puheenaiheeksi, joten odotukset Sutwykeä kohtaan ovat sopivan matalalla.

Old Forest soittaa pääosin keskitempoista ja melodista black metalia 1990-luvun hengessä. Mikäli sanoituksissa käsiteltäviä Sussexin alueen historiallisten teemoja ei oteta lukuun, yhtyeen ilmaisu on varsin tavanomaista ja genren puitteissa harmitonta. Vaarantunne puuttuu Sutwykeltä täysin.

En tiedä, onko kyse enemmän Fogartyn helposti tunnistettavasta puhtaasta lauluäänestä vai In the Woodsissa edelleen rumpaloivan Anders Kobron soitosta, mutta Old Forestin menossa kuulee paikoin paljon juuri In the Woodsia. Erityisesti albumin loppupään fiilistelevämpi materiaali kurkkii reilun 25 vuoden takaiseen Norjaan.

Old Forestin melodinen musta metalli on odotetusti hyvin tehtyä, mutta kokonaisuus jättää itsestään haalean vaikutelman. Homma kuulostaa liikaa ”mukavalta puuhastelulta” viedäkseen täysin mukanaan.

Lisää luettavaa