Mukavan karmiva yllätys – arviossa Ritual Death

Julkaistu Infernossa 11/2022.

19.02.2023
RITUAL DEATH
Ritual Death
SHADOW

Norjalaiset skenemiehet takovat periksiantamatonta, primitiivistä ja julmaa black metaliaan melko omintakeisella tyylillä. Maalleen ominainen soundimaailma ei kuulu musiikissa lainkaan. Nelimiehisen aktin tyypit vaikuttavat bändeissä kuten Mare, Dark Sonority, Behexen ja Funeral Harvest, mutta Ritual Death on jotain aivan muuta.

Bändin debyyttilevyllä on kuultavissa vanhan koulun death- ja black metal. Etenkin italialaisen Mortuary Drapen tunnelmat tulevat vahvasti mieleen. Takova ja melko nyrjähtänyt rumpalointi elävöittää kauhusyntikoilla höystettyjä, kuolemalle omistettuja kappaleita. Välillä kirkkourku raikaa ja pojat kaivavat ilmeisesti arkkuja maasta. Raakaa kamaa, mutta eipä musan tarvitse aina olla niin viimeisen päälle viilattua.

Ritual Death on sävelletty öisissä katakombeissa ja mädältä lemuavissa haudoissa pidettäviä rituaali-istuntoja varten. Nämä ovat Trondheimin eli Nidrosian ikiaikaisille raadoille siunattuja sointuja. Aika ummehtunutta musiikkia – mutta kyllä muuten potkii! Mukavan karmiva yllätys debyytiksi.

Lisää luettavaa