Mukavan patologista menoa – arviossa Cadaver

Julkaistu Infernossa 10/2020.

20.01.2021
Cadaver
Edder & Bile
NUCLEAR BLAST

Kuten aiemmin tänä vuonna julkaistu D.G.A.F.-ep lupaili, Cadaverin paluupitkäsoitto saattaa hyvinkin yllättää kovuudellaan.

Neddo (kielisoittimet, laulu) ja Dirk (Verbeuren, rummut) ovat saaneet seurakseen Massacre-legenda Kam Leen ja Possessedin Jeff Becerran, kummankin yhden biisin vierailijaääniksi. Pintaan miksatut rummut korostavat faktaa, että Dirk on albumin ankarin kukko. Belgin oivaltavan lennokasta nakutusta kuunteleekin oikein mielellään.

Biisit ovat ilmeeltään sopivan synkeitä, ja kiivas tempo viimeistelee häiriintyneen vaikutelman. Jo lähdöstä meno äityy mukavan patologiseksi. Morgue Ritualin kakofonia pysyy asiansa osaavan kannuttajan käsittelyssä hienosti aisoissa.

Vaikka Edder & Bile on mainio lisä erinomaiseen death metal -vuoteen, sen kaikki kappaleet eivät osu keskelle taulua. Levyn keskivaiheilla isketään silmään death black -vaihde ja biisit uhkaavat livahtaa korvien ohitse. Sitten lähtee The Pestilence, silkka kunnianosoitus tittelissä mainituille hollantilaisille. Out of the Bodyn riffiä ja rumpukuviota ronskisti mukaileva biisi osoittaa, ettei kuolokaan ole aina niin kuolemanvakava asia.

Lisää luettavaa