Muotokieli tuntuu olevan kunnon biisejä tärkeämpää – arviossa Witchunter

Julkaistu Infernossa 10/2022.

20.01.2023
WITCHUNTER
Metal Dream
DYING VICTIMS

Vuonna 2007 perustettu Witchunter soittaa regressiivistä heviä, jossa kuuluu ajoittaisia kaikuja 1970-luvun Black Sabbathin riffeistä ja brittihevin NWOBHMaallosta, mutta vielä sitäkin enemmän vaikutteita vuosien 1982–87 eurooppalaisesta speed metal -koheltamisesta.

Italialaisten energisessä kaahauksessa manifestoituu niittejä, varsilenkkareita, farkkuliivejä, kettinkiä ja sen sellaisia asioita. Asennetta ja omistautuneisuutta löytyy, mutta valitettavasti muotokieli tuntuu olevan kunnon biisejä tärkeämpää. Järkevimmillään Witchunter onkin hitaammissa biiseissään.

Muutama riffi ja tuplakitaraliidi tarraa korvaan, mutta enimmäkseen siksi, että ne kuulostaisivat olevan isommilta bändeiltä lainassa. Eniten Metal Dreamin biisejä leimaa kuitenkin tunne, että bändi soittaa koko ajan taitojensa ylärajoilla. Kun homma menee hiukan vireiltään tai muuten vain vihkoon, pienet kauneusvirheet kuten huolimattomuus pistetään orgaanisuuden piikkiin ja jätetään sikseen.

Huojuvan soiton, tragikoomisten mullikuorojen ja Steve Di Leon vähän sinnepäin laulamisen vuoksi Witchunterin pikahevissä on kyllä vaarantuntua, mutta Metal Dream ei saa ainakaan tämän kuulijan Converseja vinoon.

Lisää luettavaa