Musiikkia hetkiin, kun varjot pitenevät eikä ajatuksiaan pääse karkuun – arviossa Phal: Angst

Julkaistu Infernossa 2/2023.

24.03.2023
PHAL:ANGST
Whiteout
NOISE APPEAL

Wieniläinen Phal:Angst esittää viipyilevää mutta oudon vangitsevaa dark ambientin ja post-rockin yhdistelmää. Yhtyeen viidettä levyä voisi kuvailla termillä ”tarttuva taustamusiikki”. Jos niin haluaa, se häipyy helposti taustalle, mutta tarkkaavaiselle kuuntelijalle se tarjoaa myös koukkuja.

Laulu vaihtelee melodisen tulkinnan ja puhelaulun välillä. Muutamaan väliin tulee hieman rankempaakin ulosantia, mikä hieman rikkoo tunnelmaa. Oma osansa on puhesampleilla, jotka tuovat kappaleisiin oman värinsä. Etenkin Severancen kuuluisa Macbeth-solilogi alleviivaa hienosti kappaleen synkkää tunnelmaa.

Whiteout tuntui ensipuremalla hieman ylipitkältä, mutta kun musiikkiin pääsee sisälle, lopulta 65 minuuttia kuluu aika sutjakasti. Itse asiassa varsinaisen levyn mitta jää alle tuntiin, sillä lopussa tarjoillaan bonuksina pätevät remix-versiot Unhingedistä (Lustmord) ja Severancesta (Jarboe). Jälkimmäinen on jopa alkuperäistä parempi.

Loistavaa musiikkia yön pikkutunneille. Niihin hetkiin, kun varjot tuntuvat iäti piteneviltä eikä ajatuksiaan pääse karkuun.

Lisää luettavaa