Mustaa metallia introverteille haaveilijoille – arviossa Aristarchos

Julkaistu Infernossa 4/2024.

12.06.2024
ARISTARCHOS
Martyr of Star and Fire
VENDETTA

Kylläpä sitä ollaan niin mystistä! Skotlannista käsin vaikuttavan Aristarchosin jäsenistöstä ei anneta tietoja tai kuvia. Bändin nimikin on lainattu ennen ajanlaskun alkua eläneeltä kreikkalaiselta matemaatikolta. Onneksi musiikillinen puoli korvaa teennäisen salamyhkäisyyden.

Aristarchos räimii hyvin toteutettua ”kosmista black metalia”. Menonsa äityy hetkittäin kaoottiseksi tykitykseksi, mutta yhtye onnistuu säilyttämään musiikissaan hyvän tasapainon. Tutulta kuulostavia juttuja pompsahtelee mieleen tuon tuosta, mutta Martyr of Star and Fire ei ole perässähiihtelyä vaan omankuuloinen kokonaisuus.

Miltä musiikki sitten kuulostaa? Menossa on Darkspaceä, hiven Emperoria ja kunnon liuta tämän vuosituhannen modernimpaa black metal -osastoa. Liidikitarat ja koskettimet ujeltavat korkealla, ja sävellykset hakevat selvästi mahtipontisia sävyjä. Mustaa metallia introverteille haaveilijoille, toisin sanoen.

Aristarchos toimittaa mallikkaasti. Touhussa on vielä jonkin verran tyhjäkäyntiä, mutta parhaimmat hetket ovat aika helvetin kovaa tavaraa. Mielenkiintoinen tapaus, joka yltää aivan neljän kirveen tuntumaan.

Lisää luettavaa