Mutkattoman kylmää ja kaihoisaa meininkiä – arviossa Ymir

Julkaistu Infernossa 10/2022.

16.01.2023
YMIR
Aeons of Sorrow
WEREWOLF

Kotimaisen black metalin kermasta vaahdotettu Ymir esittää toisella kokopitkällään black metalia samaan malliin kuin kahden vuoden takaisella nimikkodebyytillään. Luvassa on siis kylmää ja kaihoisaa meininkiä tutulla suomalaissoundisella painotuksella.

Aeons of Sorrow iskee samaan saumaan noin 25 vuoden takaisen skandinaavisen black metalin kanssa. Humisevat koskettimet ja kirskuvat kitarat vievät suoraan mainitulle aikakaudelle, ja vastaavien melodisten mutta samalla aggressiivisten nimien listaaminen muodostuisi raskaaksi tehtäväksi.

Ymirin musiikki on varman päälle vedettyä peruskamaa. Yllätyksiä ei ole luvassa, mutta ei toisaalta tyhjänpäiväisiäkään hetkiä. Kokonaisuus etenee mutkattomasti ja viihdyttää. Nämä saattavat kuulostaa kirosanoilta black metalista puhuttaessa, mutta totuus on, että Ymir on puhdasverinen nostalgiatrippi.

Vuonna 1998 syntynyt Ymir on selkeästi aikansa lapsi, joka tekee pyyteettömästi sen, minkä parhaiten osaa. Aeons of Sorrow on mukiinmenevä albumi, mutta homma kaipaisi jonkinlaista kitkaa toimiakseen ihan tosissaan.

Lisää luettavaa