Mystistä, uhkaavaa, pimeää ja toismaailmallista – arviossa Curse All Kings

Julkaistu Infernossa 3/2024.

12.05.2024
CURSE ALL KINGS
Feral Earth
BREATH SUN BONE BLOOD / CYCLIC LAW

Curse All Kings on B.S.s.-nimisen berliiniläistyypin kasaama kollektiivi, joka sekoittaa pimeää ja ritualistista dark ambientia hypnoottiseen black metaliin. Kollektiivin kolmannella levyllä ovat mukana myös Fabian Van Beek (Kluizenaer), Bryan Bray (Gates) ja Edie. (La Haine), jotka vuodattavat sieluverensä hienoihin sävellyksiin.

Levy sopii täydellisesti yölliseen elämään. Biisit vievät kuuntelijan kohti vieraita ja pelottavia maisemia; syviin metsiin, joissa odottaa pelkkä kuolema ja tuho. Pikimustista biiseistä tulevat mieleen muun muassa H. P. Lovecraftin kosmiset kauhutarinat.

Blackmetallisemmat purskahdukset perinteisemmän dark ambientin seassa luovat aggressiota dronemaisiin biiseihin, joiden taustoilla voi kuulla rituaalikelloja, epäinhimillistä korinaa, kirkaisuja ja kuiskailuja.

Varsinaisesti mitään uutta Curse All Kings ei dark ambient -rintamalle black metal -elementtejä lukuun ottamatta tuo, mutta uuden levyn tuotannolliset arvot ovat sen verran hyvät, että sen pariin tulee aivan varmasti palattua uudelleen. Darkspace tarjosi männä aikoina tällaista kamaa: mystistä, uhkaavaa, pimeää ja toismaailmallista.

Lisää luettavaa