Näin perinteistä metallia kuuluu 2020-luvulla tehdä – arviossa Toxikull

Julkaistu Infernossa 2/2024.

11.04.2024
TOXIKULL
Under the Southern Light
DYING VICTIMS

Portugali ei ole heavy metalin valtamaa, mutta Moonspell ei ole suinkaan rannikkovaltion ainoa tietämisen arvoinen yhtye. Ei ainakaan lissabonilaisen Toxikullin kolmoslevyn jälkeen.

Under the Southern Light yllättää positiivisesti vahvoilla kasari- ja perushevivaikuitteillaan. Kirkkain kuulokuva peilautuu Judas Priestistä, mutta yhtyeen tekemisissä on monta muutakin hyvällä tavalla kierrätettyä tuttua juttua. Toxikull näyttää amerikkalaisen Riot Cityn tapaan, miten tämän tyylistä perinteistä metallia kuuluu 2020-luvulla tehdä, soundeja myöten.

Albumin tehokkain väkevyys piilee riffeissä, sen jälkeen melodioissa ja napakoissa sovituksissa. Night Shadows, Battle Dogs, Knights of Leather ja Going Back Home edustavat levyn tarttuvinta laitaa, mutta ennen muuta albumin voima on kokonaisuudessa ja itse bändissä.

Herrat Lex Thunder (laulu ja kitara), Michael Blade (kitara), Antim the Viking (basso) ja Tommy 666 (rummut) eivät toki tyydy pelkästään larppaamaan esikuviaan vaan tuovat soppaan vahvat omat näkemyksensä. Siksi Under the Southern Light on kaikkea muuta kuin pelkkää pastissia.

Lisää luettavaa