Nautinnollista lanausta – arviossa Carnal Savagery

Julkaistu Infernossa 11/2022.

11.02.2023
CARNAL SAVAGERY
Worm Eaten
MORIBUND

Kuinkakohan monta kertaa tällä levyllä sanotaan ”flesh”. Sitähän ne madot hautuumaalla napostelevat, ja tematiikkaan yhdistyy tietenkin vanhan liiton runttaava death metal. HM2 raikaa ja humppa soi raakalaismaisen rähinäörinän taustalla.

Vuonna 2017 perustetun yhtyeen neljäs albumi on varsin vankkaa rouhintaa, ja vaikka kaikki levyt on julkaistu parin vuoden sisään, ruotsalaisten touhusta ei välity hätäisesti tekemisen tuntu. Hyvin rullaavaa keskitempoista jytinää kuuntelee mielellään, vaikka biiseistä ei varsinaisia kuningasvetoja löydykään. Solisti Mattias Liljan lihaisan thrashäävä rähjäys on mukavasti massasta erottava tekijä.

Jo ysärillä kannuksensa Cromlechissa hankkineiden ydinhahmojen osaaminen ja näkemys on rajattu olennaiseen. Siihen kuuluvat nautinnollisen raskaat ja silti selkeästi raikaavat soundit, sopivan kapeaksi rajattu tempohaitari ja juuri passelisti eikä ollenkaan haastavasti vaihteleva rytmikirjo.

Worm Eaten on kaikkiaan vallan nautinnollista lanausta, jossa kallistutaan nopeuden sijaan raskaasta mörssäyksestä vielä raskaampaan valutteluun.

Lisää luettavaa