Nautittavaa tykittelyä suomikuolon faneille – arviossa Coprophilian kokoelma

Julkaistu Infernossa 4/2022.

07.06.2022
COPROPHILIA
The Demo Collection
HELTER SKELTER

Itämaista kitaramelodiaa sisäänvetotuotteena käyttävä Steam of Stertorouse Cadaver pakottaa höristämään korvia, joten startti on onnistunut. Pysyvämpi hymy leviää naamalle, kun tajuaa raidan arvon levittäytyvän tasaisesti koko kiekolle.

Pakko myöntää, että odotin jotain huomattavasti heikompaa. Ei tätä kovin tarttuvaksi arvaa haukkua, mutta raskas ja tummasävyinen soundi on ilkeää tekoa. Kyllähän jälki demomateriaalilta kuulostaa, mutta tässä tapauksessa efekti on toimiva.

Bändi tuli Suomesta ja elämäntyö rajoittui 1990-luvun alkuun. The Demo Collection on kahdeksan kappaleen ja 37 minuutin kokoelma reilusti riffittelevää death metalia. Välillä kanavoidaan vanhaa Carcassia, välillä Demilichiä ja toisinaan rynkytetään nykivämmin, mutta varastelun puolelle ei mennä. Melodioita ja rytmejä sävytetään eksoottisemmilla kuvioilla, eikä eri osioita kierrätetä liikaa.

Kappaleista yksikään ei nouse erinomaiseksi, mutta suomikuolon faneille tarjolla on nautittavaa tykittelyä, joka taipuu nopeasta ja sutjakkaasta blastaamisesta hitaampaan möyrintään. Sääli, että bändi ei päässyt jalostamaan ideoitaan paremmin tuotetulle pitkäsoitolle.

Lisää luettavaa