Näyttävä ja ylväs paketti – arviossa The Ruins of Beverast

Julkaistu Infernossa 2/2021.

04.04.2021
THE RUINS OF BEVERAST
The Thule Grimoires
VÁN

Alan piireissä syystäkin suurta arvostusta nauttiva The Ruins of Beverast jatkaa kuudennella albumillaan entuudestaan tuttua linjaa doomin ja vaihtoehtoisen black metalin parissa jälleen asteen verran kehittyneempänä.

The Thule Grimoires on Alexander Frohnin tuotoksista kenties rohkein ja äärimetallista irrottautuvin. Se kuulostaa synkän ja tukahduttavan Exuvian (2017) jälkeen paikoin jopa vapautuneelta, eikä ole lainkaan liioiteltua sanoa, että musiikkiin on hiipinyt kuin huomaamatta progressiivisia ja postmetallisia sävyjä.

Progressiivisuus ja jälkimetalli ovat Frohnin käsissä hyviä työkaluja, sillä monumentaaliset sävellykset kuulostavat yhä The Ruins of Beverastilta, joka on panostanut aina yksittäisten kappaleiden sijasta ehjiin kokonaisuuksiin. Myös The Thule Grimoires on näyttävä ja ylväs paketti, mutta Frohn voisi kirjoittaa sävellyksiään paikoin hieman suoraviivaisemmiksikin.

The Ruins of Beverast on edelleen tyylilajinsa ehdotonta kärkeä, mutta homma tuntuu polkevan näennäisestä uudistumisesta huolimatta jotenkin paikallaan. Tai ehkä kyse on sittenkin vain saavutettujen linjojen säilyttämisestä.

Lisää luettavaa