Näyttäytyy kuulijalle sekavana ja tylsänä – arviossa Old Corpse Road

Julkaistu Infernossa 5/2020.

Old Corpse Road
On Ghastly Shores Lays the Wreckage of Our Lore
Trollzorn

Folkahtavan black metalin parissa puurtava brittibändi Old Corpse Road ei ole noussut koskaan genrensä kärkinimien joukkoon. Se ei varsinaisesti yllätä yhtyeen kolmatta kokopitkää läpi kahlatessa.

Englantilaisista myyteistä ja legendoista ammentava viisikko peilaa musiikkinsa kautta niin Carach Angrenia kuin kiihkeimmillään Cradle of Filthiäkin. Esikuvissa ja verrokkibändeissä ei ole sinällään mitään vikaa, mutta jos näiden kolmen yhtyeen biisinkirjoitustaitoja ruvetaan vertailemaan, Old Corpse Road jää auttamatta lähtöviivoille.

On Ghastly Shores on monikerroksinen rakennelma, jonka jokaisella osalla on varmasti tekijänsä näkökulmasta oma paikkansa, mutta kuulijalle levy näyttäytyy sekavana ja tylsänä. Reippaasti yli tunnin kestossa on parikymmentä minuuttia liikaa, ja kun pelkäksi muodottomaksi massaksi kääntyvällä albumilla ei ole edes hyviä irtokappaleita, On Ghastly Shoresin kuuntelu on turhauttavaa.

Old Corpse Road lienee löytänyt oman linjansa, mutta ainakaan minulle homman todellinen ydin ei valkene. Meno saattaa kuitenkin toimia eeppisestä metallista kiksinsä saaville.