Nerokasta ja iloisen anarkistista sekamelskaa – arviossa Seething Akira

Julkaistu Infernossa 11/2022.

08.02.2023
SEETHING AKIRA
Nozomi
FIXT

Portsmouthilaisen Seething Akiran kaltaista yhtyettä ei taida olla toista. Bändin tasohyppelypelin soundtrackiä muistuttava, joka suuntaan poukkoileva nu-core on Pendulumin elektronista drum’n’bassia, Limp Bizkitin nu-metal-riffejä, indierockia, synthwaveä sekä Hacktivistin djentiä ja hiphop-flow’ta yhdistävä moderni hybridimetallisekasikiö.

Tunnistettaviin genreihin rajoittumiselle annetaan palttua ja konventionaaliset biisirakenteet sun muut musiikin muotokielen sääntökirjat on heitetty ikkunasta mäelle. Joka suuntaan häröilevä sillisalaatti soi iloisen anarkistisessa sekamelskassa tarraten päänahkaan kuin hirvikärpänen tai ärsyttävät lastenlaulut.

En tajua Seething Akiran pelkkien sanojen tasolle jäävää Japaniestetiikkaa pätkääkään, mutta se ei haittaa. Nozomin vallattoman muodottomissa biiseissä soivat metallin ja elektronisen musiikin menneet vuosikymmenet sekä nykyisyys ja tulevaisuus kaikki samaan aikaan. Metelöinnissä on kuitenkin muutamalla kuuntelulla aukeava punainen lanka, ja koko kaheliuden kruunaa upeasti Pompey-murteella räppäävä ja laulava kaksikko Kit Conrad ja Charlie Bowes.

Nozomi on jakomielitautisella tavalla lähes nerokasta röhnää.

Lisää luettavaa