Nimensä mukaisesti raaka ja eläväinen – arviossa Artilleryn livelevy

Julkaistu Infernossa 1/2024.

16.03.2024
ARTILLERY
Raw Live (at Copenhell)
MIGHTY

Tanskan veteraanisarjan divarithrasherien livesetti on kelpo kuvaus yhtyeen tasosta. Meno on hyvä, kohdakkoin jopa oiva, ja kiistatta kelpoisaa perussuorittamista. Vuoden 2022 festariveto on napakka ja energisen mukaansatempaava, ja on hyvä, ettei sitä ole suotta korjailtu tai viilailtu. Huudatukset ja yleisön haltuun ottaminen korostavat intomielistä otetta mukavasti.

Yhdentoista kipaleen setti on sopiva kattaus sekä vanhaa että paluun jälkeistä materiaalia. Tasalaatuisesta setistä on otettu löysät aika mukavasti pois: jammailut, virittelyt ja turhat sössöttelyt eivät paljon ehdi rasittaa. Erottelevasoundinen mutta sopivan rosoinen taltio kuulostaa eläväiseltä ja tuo mieleen klassiset rässibändien livet vuosikymmenten takaa.

Railakkaasti paukutelleen Josua Madsenin tapaturmaisen kuoleman sekä solistin ja kitaristin lähdön johdosta kurimukseen ajautuneen kokoonpanon testamentiksi jäävä Raw Live on kunniakas livepläjäys, nimensä mukaisesti raaka ja eläväinen. Sisällöltään hyvä, meiningiltään esimerkillinen.

Lisää luettavaa