Nostalgista menoa vahvuutensa tajunneelta bändiltä – arviossa Grafvitnirin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 2/2022.

GRAFVITNIR
Death’s Wings Widespread
AVANTGARDE

Ensimmäistä kertaa vinyylinä julkaistava Death’s Wings Widespread on matalahkolla profiililla toimineen ruotsalaisbändin seitsemäs kokopitkä kahden vuoden takaa. Levyn musta metalli tempoo ja kihisee kuin viimeisintä 25 vuotta ei olisi koskaan kulunutkaan.

Grafvitnirin kylmässä black metalissa kuuluvat vanha Marduk, Setherial, Sorhin ja lukuisat muut länsinaapurimme luottonimet. Meininkinsä on jopa sen verran autenttista, että tämän albumin voisi kuvitella helposti jo edesmenneen No Fashion -levy-yhtiön tuotokseksi.

Death’s Wings Widespread on ytimeltään peruskamaa, jonka riffimyräkän tarkoituksena ei ole kehittää mitään uutta. Tämä on hyvä asia, ja kaksikkona operoiva Grafvitnir tuntuu tajunneen vahvuutensa, joka on suoraviivaisen ja vihaa tihkuvan black metalin toteuttaminen – ei enempää eikä vähempää.

Grafvitnir tarjoaa uusimmallaan nostalgista menoa sitä kaipaaville. Vallankumouksellisen mustan metalin etsijöille levy tarjoaa tuskin paljonkaan, mutta kiekolle kannattaa antaa oikean tilanteen tullen ehdottomasti mahdollisuus.

Lisää luettavaa