Oikeat palikat ovat olemassa, niiden järjestys vain hakusalla – arviossa Black Eucharist

Julkaistu Infernossa 6/2023.

16.09.2023
BLACK EUCHARIST
Inn of the Vaticide
STYGIAN BLACK HAND

Yhdysvaltalaisen black metalin perintö elää jossain aivan muualla kuin nykypäivän tunnetuimpien jenkkiartistien musiikissa. Yksi vanhan linjan potentiaalisista jatkajista on ensimmäisen levynsä valmiiksi saanut Black Eucharist, joka vakuuttaa välittävänsä kunnon mustaa törkyä.

Black Eucharistin ulkoasusta ja pelkkää rienausta tihkuvista sanoituksista tulee kovasti mieleen Profanatica. Vahvasti death metaliin nojaava musiikkinsa on kuitenkin liian modernilla ja odotuksiin nähden siistillä otteella toteutettua, jotta tulokaskolmikosta olisi pistämään kampoihin Paul Ledneyn legendalle.

Inn of the Vaticide on mukiinmenevä albumi, joka repii paikoin varsin hyvin. Yleiskuva jää kuitenkin kaipaamaan sitä henkeä, jota esimerkiksi Black Ejaculaten ja Deflowering Jerusalemin kaltaiset biisinnimet jättävät odottamaan. Tuntuu kuin bändin visio ja ilmaisu eivät täysin kohtaisi.

Black Eucharist on uransa alkumetreillä, joten yhtyeellä on hyvin aikaa kehittyä. Oikeat palikat ovat käytännössä olemassa, mutta niiden järjestys on vielä hieman hakusalla.

Lisää luettavaa