Oksennukselta ja edellisillan bisseiltä tuoksuvaa musaa – arviossa Midnight

Julkaistu Infernossa 3/2024.

27.04.2024
MIDNIGHT
Hellish Expectations
METAL BLADE

Venomilaista black crust metalia pienillä speed-mausteilla takova jenkkibändi Midnight nauttii kulttimainetta. Vuonna 2003 perustetun yhtyeen kuudes täyspitkä on juuri sitä mitä voi odottaa: vanhan koulun luupäistä takomista, huutoa ja rokkaavaa svengiä. Fanit voivat huokaista helpotuksesta, sillä konsepti ei ole vuosien saatossa juuri muuttunut.

Likaista, oksennukselta ja edellisillan bisseiltä tuoksuvaa musaa on helpompi kuunnella nopeina, väkivaltaisina purkauksina kuin eeppisenä metallimonoliittina. Onkin pelkästään positiivista, että tälläkin levyllä on mittaa vain vaivaiset 25 minuuttia.

Jos pidät Venomista, Gehennahista, Motörheadistä, Japanin Sabbatista ja Meta luciferista sekä crust/hc-öyhötyksestä, Midnight maistunee kaljoittelumusana. Kevyt läpän makuhan bändistä on aina tullut, mutta kukapa tällaista vanhan koulun tukanheilutusmökää ihan hirveän tosissaan tekee – tai kuuntelee?

Hellish Expectationsiä kohtaan ei ollut helvetillisiä odotuksia. Midnight on Midnight hamaan loppuun saakka. Ei tosin pärjää vertailussa alkupään kamalle.

Lisää luettavaa