Omaa aikaansa edustava mainio ja tasapainoinen suoritus – arviossa Fluisteraars

Julkaistu Infernossa 8/2021.

FLUISTERAARS
Gegrepen door de geest der zielsontluiking
EISENWALD

Jatkuvasti otteitaan parantavan Fluisteraarsin ”moderni black metal” on pyörinyt kolmen edellislevyn ajan kutkuttavasti siinä rajoilla, milloin homma lähtee kunnolla lentoon. Nyt raja on viimein ylitetty.

Ainoastaan kolmebiisinen Gegrepen… on Fluisteraarsin kokeilullisin ja ennakkoluulottomin albumi. Kokonaisuuden tukijalaksi kasvava yli 20-minuuttinen päätöskappale Verscheuring in de schemering vaikuttaa jo suuruudenhullulta teokselta, mutta sekin istuu kiekolle loistavasti.

Jos uutta levyä vertaa viime vuonna ilmestyneeseen Bloemiin, hommassa on nyt enemmän eloa, progressiivisuutta ja ”vaarantunnetta”. Musiikin tietynlainen post-perusta säilyttää paikkansa, mutta Fluisteraars on pohjimmiltaan perinnetietoinen bändi, eikä sen musiikissa ole juuri tilaa esimerkiksi puhtaille lauluille tai muulle nössöilylle.

Hollantilaisten uusin on mainio ja tasapainoinen suoritus, joka ei vertaudu black metalin klassikoihin vaan edustaa omaa aikaansa. Tulevaisuus näyttää porukan kohdalla todella lupaavalta.

Lisää luettavaa