Omaehtoisessa säröisyydessään mehukasta kuultavaa – arviossa Ceased Sunfire

Julkaistu Infernossa 11/2023.

11.02.2024
CEASED SUNFIRE
The Divide
CBH

Parivuotias helsinkiläisbändi jyystää kuin vanha tekijä. Musiikkinsa kulkee jännittävästi grungen ja sludgen välimaastossa jopa kuolometallisen maiseman puolelle poiketen. Ulosanti on laahaavaa ja superraskaalla särövallilla höystettyä tarpomista, jonka korisevasta laulusta ei löydy nimeksikään melodiaa. Otteet ovat silti altsuhenkiset, ja kaiken roson pohjalla kaikuvat rouhivimmat grunge-ilmiöt.

Läimä on vankkaa ja ryske lujaa. Massiivisuudesta ei ole pulaa, mutta onneksi jyrinän alla virtaa varsin mehevä groove. Röhisevä laulu toimii, joskin siihen kaipaisi edes satunnaisia säveliä keventämään kokonaisuutta. Levyn leppein kappale Sunny in Your Head sisältää pientä yritystä siihen suuntaan, vaikkakin valuu muuten aika tuomiopitoisena liejuna.

Jyrkkä ja pintapuolisesti musertava kokonaisuus on omaehtoisessa säröisyydessään mehukasta kuultavaa. Vaihtelua ja koukkuja on riittämiin, jotta tämänkaltaiseen musiikkiin edes etäisesti vihkiytynyt kuulija saa juonesta kiinni. Suuria massoja näin romuluisella rymyämisellä tuskin miellytetään.

Lisää luettavaa