Omat vahvuudet löytyy, mutta kokonaisuus kaipaa sitä ”jotain” – arviossa Ominous Resurrection

Julkaistu Infernossa 10/2020.

OMINOUS RESURRECTION
Judgement
TERRATUR POSSESSIONS

Agrathin ja eriskummallisen Negative Planen jäsenistöstä kasattu Ominous Resurrection operoi okkulttisen black metalinsa kanssa alueella, jolla yhdysvaltalaiset bändit toimivat harvemmin.

Jenkkien toinen levy välittää muinaista mustaa energiaa, eivätkä lehdistötiedotteen vertailut alkuaikojen Mortuary Drapeen ja Rotting Christiin ole turhaa leukojen louskuttelua. Keskitempoisesti surisevan kitaramaton päältä löytyy reilulla kädellä annosteltua tunkkaisuutta, joka määritteli montaa kolmen vuosikymmenen takaista black metal -tuotosta – sekä hyvässä että huonossa.

Judgementin mystiikkaa ja primitiivistä metallijyskytystä yhdistelevässä musiikissa on kieltämättä pieniä kulttiklassikon piirteitä, mutta näillä sävellyksillä on aika turha lähteä samalle viivalle esimerkiksi aiemmin mainittujen verrokkien kanssa. Ominous Resurrectionilta löytyy omat vahvuutensa, mutta kokonaisuus tuntuu kaipaavan hankalasti määriteltävää ”jotain”.

Vaikka Ominous Resurrectionin homma ei pelitä vielä kovin kummoisesti, musiikistaan on aistittavissa selkeää potentiaalia, joka voi leimahtaa tulevaisuudessa kunnon liekkeihin.

Lisää luettavaa