Onnistunut missio tuhoisien luonnonvoimien parissa – arviossa Jordfäst

Julkaistu Infernossa 9/2022.

07.12.2022
JORDFÄST
Av stoft
NORDVIS

Skandinaavisen kuuloista black metalia esittävän Jordfästin musiikillisena moottorina toimii rumpuja lukuun ottamatta kaikista instrumenteista vastaava Elis Edin Markskog. Mies on kerännyt aiemmin soittokokemusta lähinnä The Arson Projectin ja Birdfleshin kaltaisissa grindcore-yhtyeissä.

Jordfästin musiikista grindcorea ei löydy, vaan kahden noin kuusitoistaminuuttisen kappaleen muodostama levy tuo pöytään muun muassa kirpeitä melodioita ja puhtaita kuorolauluja. Bändi vaikuttaakin edustavan Markskogin musiikillisessa maailmassa kaikkea sitä, mitä minuutin grindcore-pyrähdykset eivät kykene tarjoamaan.

Av stoft on hyvin soitettua ja tuotettua tavaraa, joka hamuilee jopa thyrfingmäisiä maisemia, mutta jää sävellyksellisesti kovempiensa jalkoihin. Ajoittain tuntuu, että kappaleisiin on ahdettu liikaa tavaraa, mutta kokonaisuus pysyy kuin pysyykin kasassa, mistä on paljolti kiittäminen maltillista 33 minuutin kokonaiskestoa.

Jordfästin toinen levy hehkuu nostalgisia black metal -sävyjä, mutta on yhtä hyvin kiinni myös tässä päivässä. Ruotsalaisten missiota tuhoisien luonnonvoimien parissa voi siis pitää onnistuneena.

Lisää luettavaa