Onnistunut paluu julkaisukantaan – arviossa Vemod

Julkaistu Infernossa 1/2024.

05.03.2024
VEMOD
The Deepening
PROPHECY

Vemodin ensilevyn Venter på stormenen julkaisusta tulee tänä vuonna täyteen käsittämättömät 12 vuotta. Kylmänkaihoisalla tunnelmalla siunattu kiekko keräsi aikoinaan ansaittuja kehuja tunnelmallisen black metalin ystävien keskuudessa.

Tämän päivän Vemod kuulostaa tutulta itseltään mutta on myös uudistunut. Pitkiä kaaria maalailevat kappaleet ovat kauniita ja mystistiä kuin kirkas talvinen yötaivas, mutta pakkanen puree samaan aikaan niin perkeleesti. Kolmikon oma dark ethereal metal -genretys osuu maaliin todella tarkasti.

Kuten edeltäjällään, myöskään The Deepeningillä ei ole kiire mihinkään. Kymmenminuuttiset biisit tuntuvan pikemminkin kuuluvan asiaan, aivan kuin irrottaakseen musiikin tämän päivän Tiktok-ryönän joukosta. Lisääntyneitä post-black-sävyjä esittävä Deepening kuvastaa pysyvyyttä, joka varmistaa sen, että levy kestää kuuntelua vielä pitkään.

Vemodin paluu julkaisukantaan on odotettu ja onnistunut. Kuluneet vuodet eivät ole menneet hukkaan, vaan linjaansa hienosti jalostanut bändi tuntuu tehneen kaiken puristamatta ja oikeaa hetkeä vartoen.

Lisää luettavaa