Onnistunut sekoitus progressiivisen rockin eri aikakausia – arviossa Overhead

Julkaistu Infernossa 1/2023.

13.03.2023
OVERHEAD
Telepathic Minds
OMAKUSTANNE

Vuonna 1999 perustettu progeryhmä Overhead on välttynyt reilun 20-vuotisen uransa aikana suuremmalta suosiolta, mutta vahva kulttimaine yhtyeellä on, kiitos ahkeran keikkailun ympäri Eurooppaa.

Orkesterin musiikki sekoittaa varsin onnistuneesti progressiivisen rockin eri aikakausia, olipa kyse sitten Pink Floydista, Genesisistä, Marillionista, Kingston Wallista, Spock’s Beardistä tai Porcupine Treestä. Välillä innostutaan vetämään hieman hevimmin, vaikkei Overhead varsinaisesti mikään metallibändi olekaan.

Tuplalevy Telepathic Minds on sävelletty korona-aikana ja sen sanoitukset kuvastavatkin hyvin pitkälti sitä, mitä maailmalla on parin viime vuoden aikana tapahtunut. Levy ei ole tummasävyisyydestään huolimatta loputtoman synkkä, vaan uskoa tulevaisuuteen löytyy. Musiikillisesti yhtye seikkailee mahtipontisemman, popimman ja raskaamman ilmaisun välillä luoden albumille eheän ja lujan draaman kaaren.

Pätevästä musiikista huolimatta Telepathic Minds ei onnistu nousemaan mestariluokkaan. Siltä puuttuu se maaginen viimeinen silaus, joka räjäyttää tajunnan. Perushyvä suoritus.

Lisää luettavaa