Orgaanista möykkäämistä – arviossa Ministry

Julkaistu Infernossa 2/2024.

30.03.2024
MINISTRY
Hopiumforthemasses
NUCLEAR BLAST

Tämä mäsiinä se ei tunnu hyytyvän! Al Jourgensen lupasi pistää Ministryn lihoiksi jo yli 15 vuotta sitten, mutta niin vain laatukamaa tuuttaa levy toisensa jälkeen. Eikä edes yhtä ja samaa, sillä Hopiumforthemasses on jopa vähän erilainen Ministry-albumi.

Samaa säröriffiä, junnaavaa biittiä ja karjuntaa on tietysti aimo annos, kuinkas muuten, mutta monipuolisen materiaalin seasta löytyy mukavasti myös vähän erilaista sävyä. Ja vaikka kotimaassaan on seesteisempi vaihe, maailma on niin sekaisin, että Jourgensenilla riittää rutkasti märisemisen aihetta.

Ministryn 16. levy on osin selkeästi orgaanisempaa mäiskettä kuin bändin tavanomainen perusmeno. Erikoinen huomio metallisemmin jysähtävissä biiseissä on toimiva yhtäläisyys White Zombie -meininkiin. Toisaalta myös Killing Joke -henkinen post-punk leiskuu vahvasti. Teknometallinen Fad Gadget -cover Ricky’s Hand junttaa loputkin mehut pois.

Jos uhkaus Ministry-hanojen sulkemisesta joskus toteutuu, ikävähän tätä jää. Eikä pelkkää asennetta, vaan industrial metalin alati vireää känkkäränkkä-mörrimöykkyä, joka onnistuu aina ilahduttamaan möykkäämisellään.

Lisää luettavaa