Osoittaa monin paikoin suurta potentiaalia – arviossa All My Sins

Julkaistu Infernossa 9/2018.

All My Sins
Pra sila – Vukov totem
Saturnal

Tämännimiseltä bändiltä ei osaa odottaa ensimmäisenä pirullisesti rullaavaa mustaa metallia, mutta niin vain taipuvat serbialaismuusikoiden sarvet kohti musiikkikentän tummempaa laitaa.

Kotoisalla kielellään sanoituksia kärisevä yhtye lähestyy black metalia pakanallisuuden kautta, mihin viittaavat sisäkannen miekkosten erikoinen pukeutumistyyli sekä levyn omistaminen ”suden mytologiselle merkitykselle”. Hieman tavallisesta poikkeavan ideologisen linjan kuulee osin myös musiikissa, joka ei kulje aivan ilmeisintä polkua.

Pra sila – Vukov totem koostuu muiden muassa Bathoryn, Mgłan, Nokturnal Mortumin sekä usean slaavilaisen black metal -bändin jättämistä vaikutteista, mikä tarkoittaa käytännössä oikealla tavalla raakaa ja voimakasta musiikkia, jonka seassa elää pieni ripaus eeppisyyttä. Jo albumin toisena kappaleena kuultava Zov iz magle päästää bändin mahtipontisuuden valloilleen, ja lopputulos on kieltämättä puhutteleva.

All My Sinsin esikoislevy osoittaa monin paikoin suurta potentiaalia ja on suurilta osin toimivaa kamaa, mutta kaikesta kuulee, että yhtyeen kovimmat teot ovat vasta tuloillaan.