Outo retrotrippi – arviossa Crazy Lixx

Julkaistu Infernossa 3/2024.

03.05.2024
CRAZY LIXX
Two Shots at Glory
FRONTIERS

Ruotsalaisen sleaze- ja hard rock -liikehdinnän ykköstykkeihin parikymmentä vuotta kiistatta lukeutuneen Crazy Lixxin Two Shots at Glory on aavistuksen outo julkaisu.

Tällä yksitoistabiisisellä on kolme uutta biisiä ja kahdeksan uudelleenversiointia vanhemmista kappaleista. Raitoja yhdistää se, että niissä korostetaan ilmeisen tarkoituksella bändin esikuvien piirteitä. Fire It Up kuulostaa originaaliakin enemmän KISSiltä, uusi Invincible on silkkaa Def Leppardia, kun taas Lights Out! saattaa olla paras biisi, jonka Mötley Crüe toivoisi tehneensä sitten Kickstart My Heartin.

Näiden ”uudelleenkuviteltujen” kappaleiden ongelma on kautta linjan se, että Crazy Lixx on niin hävyttömän kova bändi, että jo alkujaan hyvien biisien sovittaminen bändin kasari-idolien hittien muotokielelle useimmiten ainoastaan nakertaa niiden imua ja tehoja.

Sama hiukan outo retrotrippi jatkuu videopalvelu Youtuben puolella. Siellä uudelleenversionneille haetaan huomioarvoa epävirallisilla videoilla, joissa kappaleet on upotettu kasari- ja ysärileffojen lyhennelmien soundtrackeiksi. Ehkä en vain tajua?

Lisää luettavaa