Outoja visioita unimaailman tuolta puolen – arviossa The Aeon

Julkaistu Infernossa 1/2023.

07.03.2023
THE AEON
The Baphomet Dream
BLACK WIDOW

Syvälle esoteriaan sukeltaneen The Aeonin toinen täyspitkä ilmestyi jo alkusyksystä, mutta herkkää ja vahvatunnelmaista julkaisua on syytä käsitellä näin myöhemminkin, uuden vuoden kunniaksi.

Kuten levy-yhtiöstä voi päätellä, metallin tai edes raskaamman rockin kanssa The Baphomet Dreamillä ei ole mitään tekemistä, mutta kyse on joka tapauksessa lehden linjaan sopivasta rajatapausmusiikista.

Yhtyeen folk soi akustisesti ja jossain määrin psykedeelisin sävyin. Ilmapiiri on kaikessa verkkaisuudessaan leijuva, joskin pinnan alta on aistittavissa toismaailmallinen, sanoituksista musiikkiin kantava tummempi ulottuvuus. Se ei ole mikään ihme, pohjautuihan oululaisyhtyeen debyytti Suuren Pedon sanoihin ja tekoihin, kun taas nyt on inspiroiduttu Edgar Allan Poen ja H. P. Lovecraftin hengentöistä.

Anna-Kaisa Kettusen kuulas ääni yhdistettynä yksinkertaisiin mutta instrumentaatioltaan rikkaisiin taustoihin luo kappaleisiin mainiota jännitettä, joka on väkevimmillään nimikappaleessa ja Nyarlathotepissa. Levy ei aiheuta painajaisia, mutta unimaailman tuolta puolen kumpuavat oudot visiot voivat hyvinkin olla mahdollisia.

Lisää luettavaa