Pahaenteisesti rullaavaa, mutta melko yksiulotteista – arviossa Cloak

Julkaistu Infernossa 5/2023.

03.07.2023
CLOAK
Black Flame Eternal
SEASON OF MIST

Yhdysvaltojen Atlantasta tuleva nelikko louhii kolmannella albumillaan black metalia, joka on vahvasti ruotsiväritteistä. Kymmenvuotiaan yhtyeen pahaenteisesti rullaava ja syöksevä ilmaisu henkii esimerkiksi Necrophobicin ja Watainin piirteitä. Melodiakylläisemmissä hevipoljennoissa kuuluu myös Tribulationin tunnelmia.

Bändin mukaan levyn kantavimpia teemoja ovat spirituaalisuus ja henkinen voimaantuminen. Ydinteemasta on vaikea saada kiinni, sillä kappaleet näyttäytyvät hämyisästä ujuttelusta ja dramatiikan kasvattamisesta huolimatta melko yksiulotteisina. Mitään huikeita valaistumisen tai ykseyden kokemuksia sävellykset eivät ainakaan saavuta.

Vaikka konseptin henkisyys ei joko avaudu tai toimi riittävästi, tummaa tarttuvuutta ja ryhdikkyyttä biiseistä kyllä löytyy. Laulaja Scott Taysomin ärhäkällä tulkinnalla varustettu black’n’roll-tempoilu on vähintäänkin tasokasta ja mukaansavetävää. Esimerkeiksi tehokkaimmista rullailuista nostettakoon kappaleet With Fury and Allegiance ja The Holy Dark. Vielä kun bändi saisi samaa poltetta korkeimpiin tunnelmiinsa, voitaisiin puhua merkittävästä tasonnostosta. Ensi kerralla sitten.

Lisää luettavaa