Pain Confessor – Incarcerated

Pain Confessor
Incarcerated

Aiemmin Pain Confessor ollut jollain tasolla lokeroitavissa melodiseksi death metaliksi, joskin aavistuksen raskaamman luokan sellaiseksi, mutta nyt joukolla vaikuttaisi olevaan uusia juonenkäänteitä valmiina.

Bändin melodinen äärimetalli on aina ollut väkevä sekoitus muhkeita riffejä ja jämäkkää mättöä. Sitä on kuitenkin muistettu höystää tunnistettavilla melodioilla ja piilevällä tarttuvuudella, joka ei ole ollut sitä kaikkein ilmeisintä takomista vaan jotain paljon kauaskantoisempaa.

Hieman samaa voi sanoa Markku Kivistön vokaaleista, joiden skaala melodisemmista ärähtelyistä matalimpiin murahteluihin on osa Pain Confessorin soundia. Kaikki tämä on läsnä myös nyt.

Pain Confessorin synkkien virtojen maassa puhaltelee uusiakin tuulia. Incarcerated on melodioiltaan hämäläisryhmän tummasävyisin albumi, ja tätä korostavat entistä suuremmassa osassa olevat koskettimet. Ne tuovat hienovaraisessa sinfonisuudessaan mieleen 90-lukulaisen melodisen black metalin, ja viimeistään tämä yksityiskohta tuo sen viimeisen silauksen jo valmiiksi vahvoihin kappaleisiin.

Jokohan Pain Confessor nyt saisi sitä jo debyyttinsä aikoihin ansaitsemaansa arvostusta?