Palasia oikeille kohdille – arviossa Temptation’s Wings

Arvio on julkaistu Infernossa 3/2017.

Temptation’s Wings
Skulthor Ebonblade
Omakustanne

Jenkkiläinen Temptation’s Wings tahkoaa debyytillään jykevää heavyä vahvalla true metal -painotuksella. Yhtyeen äänimaisemassa kuuluu eritoten Manilla Roadin ja Cirithin Ungolin vaikutus, eli musiikista löytyy myös hieman kieroa otetta. Sanoitukset ovat hyvin genreuskollisia koostuen fantasiasta, viikingeistä, myyteistä ja legendoista.

Skulthor Ebonblade on rehellisen viihdyttävä paketti perinneheviä, joka ei ole jumittunut tyylilajin väsyneimpiin kliseisiin. Esimerkiksi kitaristi-laulaja Micah on kaukana korkealta ja kovaa -koulukunnan jollottajista omaten hieman raspisemman äänen. Tämä sopii hyvin yhteen levyn astetta karkeamman, sludgemaisen soundimaailman kanssa.

Skulthor Ebonblade on tasavahva kokonaisuus, vaikkakin muutamat sen kappaleista ovat hieman liikaa samasta puusta veistettyjä. Parhaat numerot osuvat alku- ja loppupäähän: intron jälkeen saapuva I, Destroyer ja sitä seuraava Into the Maelstrom ovat kerrasta kolahtavia täsmäiskuja, kaksi viimeistä kappaletta taas luonteeltaan hieman tuumailevampia. Toiseksi viimeinen raita, lähes kymmenminuuttinen Witches of Dreadmoor, tuo mieleen jopa sellaisen kuluneen sanan kuin ”eeppinen”.

Temptation’s Wingsin kaikki palaset eivät ole vielä oikeilla kohdillaan, mutta lähtökohdat ovat erittäin suopeat. Aion seurata orkesterin tekemisiä jatkossa tarkkaan, siksi vakuuttava teos on kyseessä.