Pehmoilut on jätetty taakse – arviossa Enforcer

Julkaistu Infernossa 4/2023.

19.05.2023
ENFORCER
Nostalgia
NUCLEAR BLAST

Perinteisen hevin uudemman sukupolven bändien kärkikastiin kuuluva Enforcer aiheutti edellisellä Zenith-albumillaan (2019) jopa pettymyksen. Nyt pehmoilut on jätetty taakse ja edessä on levyllinen tutumpaa vauhtia ja rälläystä.

Albumin nimi on osuva, sillä biisit muistuttavat menneisyydestä – nimittäin bändin vanhemmasta tuotannosta. Moni kappale tuntuu niin tutulta, että jouduin tarkistamaan kahdesti, ettei kyseessä ole kokoelma vaan aivan uusi tuotos. Loistavia biisejähän nämä ovat, mutta eivät kovin originelleja. Etenkin Coming Alive ja Kiss of Death erottuvat tällä osastolla.

Kokonaisuutena albumi on monipuolinen ja mukana on jotain uuttakin. Riipaiseva, lähes kylmät väreet tuova Heartbearts ja erikoisempi Keep the Flame Alive edustavat levyn vahvinta osastoa. Haikeassa nimibiisissäkin on aineksia, mutta suuret tunteet jäävät piippuun. Espanjankielinen Metal Supremacía taas tuntuu väkinäiseltä bonusbiisiltä keskellä levyä.

Puutteista huolimatta Nostalgia on vahva paketti, jossa on meininki kohdillaan. Vieläkään ei päästä lähellekään vaikkapa mestariteos Diamondsia (2010), mutta kyllä tämä Zenithin pesee helposti.

Lisää luettavaa