Perinnetietoista, mutta samalla itsensä ja koko mustan metallin kentän haastavaa – arviossa Mavorim

Julkaistu Infernossa 11/2021.

MAVORIM
Non Omnis Moriar
PURITY THROUGH FIRE

Ohhoh! Keskitason bändiksi muistelemani saksalainen Mavorim nostaa itsensä kolmannella levyllään korkealle jalustalle ja esittelee yhden vuoden 2021 parhaista black metal -julkaisuista.

Mavorim on käytännössä yhden miehen, Baptistin, bändi. Viime vuonna mukaan astui rumpali Valfor, ja kaksikon yhteistyö vaikuttaa äärimmäisen saumattomalta ja toimivalta – vaikuttavathan miehet yhdessä myös niin ikään pari levyä julkaisseessa Eisenkultissa.

Non Omnis Moriar on monipuolinen teos. Mukana on eeppistä ja folkahtavaa menoa, perinteistä suoraviivaista bm-rytinää ja pieni ripaus ambientia. Lopputulema kuorrutetaan hyvällä soitolla ja keskimäärin pirun iskevällä meiningillä, minkä perusteella Mavorimia uskaltanee kutsua jopa Saksan Windiriksi.

Non Omnis Moriar on positiivinen yllätys, jonka olisi oikeus saada ansaitsemaansa näkyvyyttä genressä, jonka artistit etenevät harmittavan usein esikuvilleen liikaa pokkuroiden. Myös Mavorim on toki perinnetietoinen, mutta haastaa samalla sekä itsensä että koko mustan metallin kentän selviten tällä kertaa voittajana.

Lisää luettavaa