Perinnetietoista, mutta taidokkaasti pahimpia kliseitä väistelevää power metalia – arviossa Coventhrall

Julkaistu Infernossa 4/2024.

20.06.2024
COVENTHRALL
Legacy of Morfuidra
INVERSE

Kotimainen Coventhrall latoo tiskiin Iisakin kirkon hengessä rakennetun debyyttialbuminsa. Porukan ensimmäinen demo ilmestyi jo vuonna 2010, ja Morfuidra-planeetan seikkailuista kertova tarinallinen teemalevy on ilmeisesti ollut valmis vuosikausia. Syystä tai toisesta se saatiin pihalle vasta nyt.

Viisihenkisen bändin (Sami ”Texas” Ilvonen, Toni Bite, Jukka Hoffrén, Kimmo Korhonen ja Janne Ojala) lisäksi albumilla vierailee melkoinen joukko muita artisteja. Eri roolihahmoja esittävät vierailevat laulajat alleviivaavat tarinallisuutta ja monipuolistavat tulkintaa. Tarinan luoja ja pääsolisti Ilvonen ei ehkä ole se kaikkein ominaisin genrensä ääni, mutta kun miehen soundiin tottuu, se istuu palettiin mainiosti.

Reilut kolmivarttinen eepos – joka ei muuten tunnu lainkaan mittaiseltaan – sisältää mahtipontista ja perinnetietoista, mutta taidokkaasti pahimpia kliseitä väistelevää power metalia. Parhaimmillaan teos on koko pakettina kuunneltuna, mutta yksittäisistä kappaleistakin irtoaa helmiä. Komeimmin kokonaisuudesta erottuu Nova Burst, joka saattaa olla hienoin tässä maassa tehty power-biisi aikoihin.

Lisää luettavaa