Perusasioiden parissa tempominen johtaa odotettua parempaan lopputulemaan – arviossa Den Saakaldte

Julkaistu Infernossa 9/2023.

14.12.2023
DEN SAAKALDTE
Pesten som tar over
AGONIA

Norjalainen Den Saakaldte on ollut mielenkiintoisempi bändi paperilla kuin musiikillisesti. Porukassa ovat vaikuttaneet muiden muassa Mayhemin Hellhammer, Shiningin Niklas Kvarforth ja 1349:n Seidemann, mutta julkaisunsa ovat jääneet kerta toisensa jälkeen keskinkertaisiksi.

Pesten som tar over on yhtyeen ensimmäinen kokopitkä yhdeksään vuoteen. Tauko on pitkä, mutta Den Saakaldten musiikin ydin on säilynyt tunnistettavana. Luvassa on edelleen jokseenkin konstailematonta ja takuuvarmaa norjalaista black metalia.

Bändi on tehnyt menneisyydessään pieniä sävellyksellisiä kokeiluja, mutta Pesten som tar over ei niitä tarjoa. Levy pysyttelee tiukasti asiassa koko kestonsa, mikä on ainoastaan positiivista. Kokonaisuus on bändin tähän mennessä vahvin ja yhtenäisin, mutta keskimäärin yhdeksää minuuttia huitelevista kappaleista olisi voitu napsaista reilusti.

Kitaristi Sykelig tuntuu saaneen juonen päästä kiinni, eikä lainkaan liian myöhään. Perusasioiden parissa tempominen tuntuu olevan bändin ominta alaa, ja tällä kertaa se johtaa odotettua parempaan lopputulemaan.

Lisää luettavaa