Perusasioissa pysyttelevää tummuutta – arviossa Eternal Helcaraxe

Julkaistu Infernossa 9/2022.

17.12.2022
ETERNAL HELCARAXE
Drown in Ash
NATURMACHT

Noin viiden miljoonan asukkaan Irlanti on tarjonnut kourallisen hyviä raskasmetallibändejä, joiden joukkoon on hiljalleen kivunnut nyt kolmannella täyspitkällään esiintyvä Eternal Helcaraxe.

Suomen Lapissa majapaikkaansa pitävällä Naturmacht-levy-yhtiöllä on ollut tapana julkaista nimensä mukaisesti luonnonläheistä ja maalailevaa mustaa metallia, mikä pitää kutinsa myös Drown in Ashin kohdalla. Vaikka musiikki kuulostaa jokseenkin amerikkalaiselta, sävellyksissä on sopivissa määrin myös hankalasti selitettävää eurooppalaista otetta.

Eternal Helcaraxe on tyyliltään suoraviivainen ja perusasioissa pysyttelevä. Pitkähköt kappaleet säilyttävät jännitteensä hyvin, mistä on paljolti kiittäminen hyvällä maulla hyödynnettyjä tunnelmointiosia, joita olisi saanut olla mukana enemmänkin.

Drown in Ash vaikuttaa loppuun asti mietityltä paketilta, mutta en olisi pistänyt lainkaan pahaksi, vaikka musiikin ääripäitä olisi venytetty rohkeammin etäälle toisistaan. Tummanpuhuva levy on kuitenkin pätevä ja tarkistamisen arvoinen tapaus esimerkiksi Wolves in the Throne Roomin ystäville.

Lisää luettavaa