Perushyvää metritavarapoweria – arviossa Warkings

Julkaistu Infernossa 10/2022.

01.01.2023
WARKINGS
Morgana
NAPALM

Lego-ukoilta näyttävän keskieurooppalaisyhtyeen sankarillinen saaga jatkuu neljännellä luvulla yhtä monen vuoden sisään. Uusimmissa loruissaan Warkingsin soturikuninkaat palaavat manan majoilta völjyssään neljässä biisissä kuivasti rähisevä naisvahvistus, uudelleensyntymien ikuiseen looppiin jumittanut Morgana Le Fay (saksalaisen Thwart-yhtyeen Secil Sen).

Homman nimenä ovat eeppiset legendat napakanmittaisissa biiseissä, jotka edustavat perushyvin soitettua metritavarapoweria. Metritavaraa siksi, että vaikka Morganan kappaleissa ei ole muodollisesti mitään vikaa ja kaikki on kuosissa myös tuotannollisesti, musiikista puuttuu kaikenlainen ambitio ja vetovoima – ja sitä myötä myös kiinnostavuus.

Ainoastaan miedosti kebabmaustetun Heart of Ragen kertosäe saa power-fanin makunystyrät hetkeksi hereille. Liukuhihnan makua on biiseissä yksinkertaisesti liikaa, eikä edes naisrähisijän lisääminen power metaliin ole kovin radikaali idea.

Kuten edellisetkin Warkingsin albumit, Morgana jättää jälkeensä harmistuksen hukatusta potentiaalista. Varsinkin laulaja The Tribunen eli parista paremmastakin yhtyeestä tutun Georg Neuhauserin ääni tuntuu menevän näissä veivauksissa ihan hukkaan.

Lisää luettavaa