Peruskivaa vihtahousunpalvontaa – arviossa Beholder

Julkaistu Infernossa 4/2024.

13.06.2024
BEHOLDER
Dualisme
AVANTGARDE

Nämä kanadalaiset blackthrasserit ovat siirtyneet suoremman mustan metallin pariin sitten debyyttilevynsä Arcane Subrepticen (2022). Eikä siinä, tälle vuonna 2016 perustetulle bändille sopii suoraviivaisempi paukuttelu passelisti. Ja kuuleepa levyltä vieläkin esimerkiksi Desasterin ja Aura Noirin vaikutukset.

Quebeciläisviisikko on säveltänyt 35-minuuttisen purkauksen, josta voi haistella jonkinlaisia mädän veren lemuja ysärin ortodoksihommista. Levyn biisit ovat riitasointuisia, kokeilevia, kikkailevia, vihaisia ja melko nopeitakin, eli juuri sitä kamaa, jota Avantgarden julkaisulta voi odottaa. Myös hieman erikoisuudentavoittelua on havaittavissa.

Biisit kertovat luciferianismista, historiasta ja okkultismista. Gorgorothin laulaja Khaos Diktator on tehnyt levyn kannet, ja muutenkin kaikki on enemmän kuin kohdillaan. Jotain kuitenkin puuttuu.

Musiikki on kohtalaisen omaperäistä ja tunnelma yllättävän kiero, mutta ei tämä oikein säväytä. Ikään kuin ortodoksigenre olisi jo naitu täysin hengettömäksi. Levy on ihan peruskivaa tykittelyä ja vänkää vihtahousunpalvontaa, mutta se ei tule kasvamaan merkkiteokseksi.

Lisää luettavaa