Piirtää upean kuvan bändistä, jolla oli armoton ote, asenne kohdallaan ja hauskaa lavalla – arviossa Motörheadin liveboksi

Julkaistu Infernossa 3/2024.

29.04.2024
MOTÖRHEAD
The Löst Tapes Collection Volumes 1–5
BMG

Paketissa on eksklusiivisen tarran lisäksi viiden keikan ja kahdeksan cd:n laajuinen mälli Lemmyä ja tovereita lavaolosuhteissa vuosien 1984 ja 2008 välillä. Meno on tuttua tuuttausta, takuulla toimivaa ryminää. Äänenlaatu on kauttaaltaan varsin oiva, joskin vanhimman keikan alussa on pieniä soonisia haittoja – äänenpaine lienee liian kova!

Aiemmin erillisinä julkaisuina saatavilla olleet arkistolivet eivät ehkä ole oleellista materiaalia kasuaalille Motörhead-kuuntelijalle, mutta paketti vakuuttanee satunnaisemmankin korvaparin bändin loistavuudesta. Boksin
kautta piirtyy alleviivatun upea kuva riehakkaasti vuosikymmenten läpi toimineesta bändistä, jolla oli armoton ote, asenne kohdallaan ja hauskaa lavalla. Lemmyn veitsenterävät väliheitot tuovat hymyn huulille tämän tästä: ”When in doubt, turn it up!”

Päällekkäisyyksiä levyjen settilistoissa toki on, mutta pakollisten klassikkorallien ulkopuolelta löytyy komea kattaus laatukamaa myös näkyvyystasolla maltillisempien vuosien tiimoilta. Meno on ollut kautta vuosien romuluista ja hienostelematonta, mutta juuri sellaisena uniikkia ja nerokkaassa matalaotsaisuudessaan yksinkertaisesti mahtavaa. Niin on myös näillä ansiokkailla livetaltioilla.

Lisää luettavaa