Pintapuolisesti pätevää, mutta massaan hukkuvaa fantasiaheviä – arviossa Heaven’s Guardian

Julkaistu Infernossa 1/2024.

18.03.2024
HEAVEN’S GUARDIAN
Chronos
SLEASZY RIDER

Sinfonista power metalia tuuttaavan Heaven’s Guardianin ja neljännen albuminsa puitteet ovat moninaisuudessaan mielenkiintoiset. Yhtyeen kokoonpano on kansallisuuksiltaan nykymaailmantilanne huomioiden erikoinen, bändin kotimaita kun ovat Brasilia, Venäjä ja Yhdysvallat. Chronosin tuottajien palleilla ovat istuneet metallipiireissä meritoitunut Roy Z ja aikoinaan La Bamba -hitistään tutuksi tullutta Los Lobosia hoidellut Addasi Addasi.

Chronosin musiikki on pintapuolisesti pätevää ja genrelle ominaista mahtipontista fantasiaheviä. Yhtyeen laulajakaksikosta Natalia Tsarikova pärjää tunnetummille genresiskoilleen suhteellisen mainiosti. Levyn soittopuolikin on kunnossa, mutta sävellysten yleinen taso ei yksinkertaisesti riitä nostamaan Heaven’s Guardiania esiin suuresta massasta. Ei edes Goiàsin sinfoniaorkesterin ja sadan laulajan kuoron voimin.

Idea buustata uutta levyä tuomalla pöytään kaikkea mahdollista voi kuulostaa hyvältä, mutta Chronosin tapauksessa se ei valitettavasti toimi. Koukkuja on kaikilla osa-alueilla aivan liian vähän, ja taiteelliset ratkaisut ovat mallia ”mennään siitä, missä aita on matalin”.

Lisää luettavaa