Piristävää huomata, että on yhä bändejä, jotka pitävät yllä 1980-luvun henkeä – arviossa Enforcerin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 10/2018.

Enforcer
Death by Fire
Dissonance

Tämän albumin edeltäjä, vuonna 2010 julkaistu Diamonds, pyöri aikoinaan levylautasellani erittäin tiuhaan tahtiin. Harmi, että kiinnostus bändiä kohtaan hiipui juuri ennen Death by Firen alkuperäistä ilmestymistä keväällä 2013. Olisin nimittäin kuullut tämän levyn enemmän kuin mielelläni jo aiemmin!

Lyhyt intro Bells of Hades ja sitä seuraava Death Rides This Night avaavat kiekon parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä eteenpäin levy tarjoaa pienten mutkien kautta silkkaa tykitystä.

Teos on yhtä terävä kuin edeltäjänsä, mutta myös kehitystä on havaittavissa. Melodiat ja sanoitukset ovat paikka paikoin aiempaa synkempiä ja jopa pahaenteisiä. Instrumentaalinen Crystal Suite tuo mieleen peräti Diamond Head -klassikko Am I Evilin. Sävellystyön nämä jätkät todella osaavat.

On aina piristävää huomata, että on yhä bändejä, jotka pitävät yllä 1980-luvun henkeä ja puhkuvat mieletöntä energiaa albumi toisensa jälkeen. Reilu puolituntinen ei välttämättä saa kuulijaa haukkomaan henkeään, mutta Enforcer onnistuu joka tapauksessa työssään mainiosti.