Pistää hupparien kiristysnarut heilumaan jo kotioloissa – arviossa Gray State

Julkaistu Infernossa 3/2024.

04.05.2024
GRAY STATE
Under the Wheels of Progress
THE COMING STRIFE / GENET

Tässäpä puolituntinen sen verran rajua ja uskottavaa mesoamista, ettei sen esittäjien tarvitse korostaa asiaa kaula- ja rystystatuoinneilla.

Pirkanmaalaisten hardcore on jalostunut vajaan kymmenen vuoden aikana maailmanluokan tasolle, eikä bändi ole lähtenyt tekemään ajan hengen mukaisia kompromisseja coreilemalla kivan metallisesti.

Vankasta hc-pohjaisuudesta huolimatta yhtye ei rajoita itseään genrekarsinaansa vaan vierailee paikoitellen perinteisemmän rankan metallin puolella. Terävästä sävellystajusta kertovat kahdeksan kappaletta on viilattu pieteetillä huippuunsa, ja silti niistä löytyy ilmavuutta sekä herkkyydellään jopa yllättävää monipuolisuutta. Kaiken myllytyksen lomassa ei tule missään kohtaa tukahtunut olo. Erityisen papukaijamerkin yhtye ansaitsee levyn lopun tyylitajuisesta Vincent Price -leffasamplesta.

Under the Wheels of Progress pistää hupparien kiristysnarut heilumaan jo kotioloissa. Keikoilla musiikin mukana tanssatessa vaaroina ovat dödön pettäminen, housujen repeäminen ja paskojen tuleminen.

Lisää luettavaa