Pohdiskelevaa ja kaihoisaa luontoromanttista black metalia – arviossa Wooden Throne

Julkaistu Infernossa 8/2023.

16.11.2023
WOODEN THRONE
Eternal Wanderer of the Night Sky
PURITY THROUGH FIRE

Lähinnä October Fallsista tutun Mikko Lehdon tuoreempi projekti Wooden Throne tuntuu tuovan esiin miehen herkempää ja pohdiskelevampaa puolta. Tyylilajina on yhä luontoromanttinen black metal, mutta huomattavan tunnelmallinen ja kaihoisa sellainen.

Wooden Thronen toinen kokopitkä kuulostaa nimensä ja kansikuvansa mukaisesti kuulaalta talviyöltä kovassa pakkasessa. Lehto saa kammettua musiikkiinsa autenttisen ilmapiirin, joka herättää vahvoja mielikuvia, mutta toisaalta se käsittelee liiaksi yhtä ja samaa musiikillista teemaa.

Eternal Wanderer… on tunnelmallisen mustan metallin sarjassa keskitason julkaisu. Kokonaisuuteen on haettu takuulla tasaisuutta, mutta tällä kertaa on todettava, että kyseessä on ainoastaan tasapaksu albumi. Levyn voi kuunnella useita kertoja putkeen, eikä mieleen jää yhtään kappaletta.

Wooden Throne on montaa muuta saman sarjan sooloprojektia ”aidomman” kuuloinen, mutta se ei valitettavasti poista musiikin tylsyyttä. Mikäli projekti kuitenkin tuottaa lisää The Autumnal Frostin kaltaisia kappaleita, seuraava levy saattaa olla jo täysin toisella tasolla.

Lisää luettavaa